19 πράγματα που δε γνώριζες για τα Σταράκια σου!
Το yellowday σου προτείνει

Το yellowday αγαπάει τα Chuck Taylor All-Stars και για αυτό σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις λεπτομέρειες που δε φαντάστηκες ποτέ για τα αγαπημένα σου sneakers, λίγο πριν αυτά κλείσουν αισίως τα 100 χρόνια ύπαρξης!

Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1917. Σε μια εποχή που οι τάσεις στο design αποτελούν ένα συνεχώς εναλλασσόμενο ετήσιο trend, η Converse διατήρησε τον αρχικό σχεδιασμό του σήματος κατατεθέν της, σχεδόν αναλλοίωτο κοντά έναν αιώνα!
Φορέθηκαν από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο πρώτο παιχνίδι μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων το 1936.
Ένα ζευγάρι της επετειακής έκδοσης “Stars & Bars” (στα χρώματα της Αμερικάνικης σημαίας), βρίσκεται αρχειοθετημένο στο Ινστιτούτο Smithsonian.
Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί περισσότερα από 600 εκατομμύρια ζευγάρια Chuck Taylor All-Stars.
Ο Chuck Taylor ήταν εξίσου σημαντικός για το μπάσκετ, όσο ήταν και για τα sneakers, αφού αυτός επινόησε την πρώτη μπάλα χωρίς ραφές το 1935.
Το αγαπημένο ζευγάρι All-Stars του Αμερικανού συγγραφέα και “πατέρα” της gonzo δημοσιογραφίας, Hunster S. Thompson είχε λευκό χρώμα.
Στις 2 Μαρτίου του 1962 o Wilt Chamberlain ήταν ο πρώτος παίκτης (και ο τελευταίος μέχρι σήμερα) που σκόραρε 100 πόντους σε έναν αγώνα μπάσκετ, και το έκανε φορώντας τα αγαπημένα του All-Star.
O ίδιος ο Chuck Taylor δεν πήρε ποτέ προμήθεια για το δημιούργημα του.
Επίσης, ο Chuck Taylor δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ.
Πριν αναμειχθεί ο Chuck Taylor στο σχεδιασμό τους, τα αρχικά All-Star προορίζονταν για ποδοσφαιρικά παπούτσια.
Tο 1966 η Converse είχε μερίδιο μεγαλύτερο του 80% στην αγορά του αθλητικού υποδήματος στις ΗΠΑ. Σήμερα ανήκει εξ ολοκλήρου στη Nike.
Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Αμερικανοί στρατιώτες έκαναν εκπαίδευση χρησιμοποιώντας μια ειδική για την περίσταση έκδοση των All-Star.
Το 1989, οι Rolling Stones, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν και πράγματα που δημιουργήθηκαν πριν τους ίδιους, ανέδειξαν τα All-Stars σε επίσημο υπόδημα της περιοδείας τους.
Το μεγάλο κομμάτι λάστιχο στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού προστέθηκε το 1928, ενώ αντίστοιχα οι δύο έξτρα τρύπες (για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα) στα πλάγια, το 1932.
Ο τελευταίος επαγγελματίας παίχτης του ΝΒΑ που φόρεσε All-Stars στο γήπεδο ήταν ο Tree Rollins το 1979, παίζοντας για τους Atlanta Hawks.
Υπολογίζεται πως η Converse έχει δημιουργήσει περισσότερες από 500 παραλλαγές του βασικού μοντέλου όλα αυτά τα χρόνια.
Το Oxford Cut (το χαμηλό μοντέλο δηλαδή) πρωτοπαρουσιάστηκε το 1957 και φυσικά κυκλοφορεί μέχρι τις μέρες μας.
“Converse All-Stars” λεγόταν η ομάδα μπάσκετ της εταιρίας.
Υπολογίζεται ότι ένα ζευγάρι All-Stars πωλείται κάθε 43 δευτερόλεπτα ανά τον κόσμο.

Μπες τώρα στο yellowday και ανακάλυψε μοναδικές προσφορές για τα αγαπημένα σου sneakers.

Top