Η ώρα του παιδιού! Επιτραπέζια παιχνίδια για όλους!
Το yellowday σού προτείνει

“Τα παιδία παίζει”… αλλά μέχρι ποια ηλικία θεωρείσαι παιδί ή μέχρι πότε μπορείς να παίζεις; Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχουν κανόνες και στεγανά. Εδώ, μάλιστα, ισχύει αυτό που λένε “όσο δηλώσεις είσαι”. Και επιβεβαίωση αυτού αποτελούν τα επιτραπέζια παιχνίδια, που όσο χρονών και αν είσαι, πάντα  μπορείς να παίξεις και ως δια μαγείας… να ξαναγίνεις παιδί! Η ομάδα του yellowday, έχοντας “γράψει” ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, σου προτείνει επιτραπέζια παιχνίδια για κάθε ηλικία και “κατηγορία” και σε προ(σ)καλεί να γίνεις και πάλι παιδί! Πάμε να παίξουμε;

Τα παιδικά!

Την πρωτοκαθεδρία στο παιχνίδι την έχουν τα παιδιά! Τους βγαίνει πιο φυσικά (και όλη την ώρα)… πώς να το κάνουμε! Όταν τα παιδιά - εκεί γύρω στα 3 τους – ανακαλύπτουν τα επιτραπέζια (που πολλές φορές γίνονται επιδαπέδια ή επικρεβάτια) ένας ολόκληρος νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους, που τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες και ταλέντα. Κάποια από τα πλέον κλασικά επιτραπέζια για παιδιά είναι τα ακόλουθα:

Memory (από 2,5 ετών)
Ένα κλασικό παιχνίδι μνήμης για μικρά παιδιά. Στην τρυφερή αυτή ηλικία, που η παρατηρητικότητα βρίσκεται στα “κόκκινα”, τα παιχνίδια μνήμης είναι αυτό που λέμε “must”! Οι κανόνες είναι απλοί. Το παιδί (και όποιος άλλος παίζει μαζί του) αναζητά τις όμοιες κάρτες. Ποιος θα συγκεντρώσει τις περισσότερες εικόνες; Ποιος θα το κάνει πιο γρήγορα; Η εξαιρετική οπτική μνήμη των παιδιών θα σε εκπλήξει! 

Μάντεψε ποιος?(από 6 ετών)
Τo κλασικό παιχνίδι μαντέματος με τα κρυμμένα πρόσωπα (τώρα έχει και ζωάκια). Κάνε μια έξυπνη ερώτηση κάθε φορά στον αντίπαλό σου, μάντεψε σωστά και γίνε εσύ ο νικητής του Μάντεψε Ποιος! 

Μαθαίνω να μετράω(από 3 ετών)
Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία μαθαίνουν απίστευτα εύκολα, “παίζοντας”! Τα παιχνίδια γνώσεων είναι μία τέλεια αφορμή για να μάθει το παιδί από σχήματα, χρώματα και αριθμούς μέχρι την Αλφάβητο και βασικές αγγλικές λέξεις! Σε αυτό το παιχνίδι, χαριτωμένα ζωάκια, μεγάλοι ευανάγνωστοι αριθμοί και ένα ζάρι βοηθάνε το παιδί να μάθει και να καταλάβει τη σωστή αντιστοιχία μεταξύ αριθμού και ποσότητας. 

Speed Cups (από 6 ετών)
Ταχύτητα και προσοχή! Αυτά τα δύο χρειάζονται! Ένα παιχνίδι που γυμνάζει τις κινητικές ικανότητες του παιδιού, καθώς και τη δυνατότητά του να εστιάζει την προσοχή του σε ένα αντικείμενο. Κάθε παίκτης παίρνει 5 χρωματιστά κύπελλα, και προσπαθεί γρήγορα να τα τακτοποιήσει με τη σειρά που φαίνεται στις κάρτες και να χτυπήσει πρώτος το κουδούνι! Εσύ προλαβαίνεις;

Τα Οικογενειακά

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά βαριούνται τις κούκλες και τα playmobil. Γίνονται team players και θέλουν κάτι πιο διαδραστικό, που να τους κρατά συνεχώς σε εγρήγορση. Τα επιτραπέζια, που αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να διασκεδάσετε όλοι μαζί ως οικογένεια. Επιλέξαμε, λοιπόν, και σου παρουσιάζουμε το δικό μας top 5 των οικογενειακών παιχνιδιών!

Dobble (από 6 ετών)
5 παιχνίδια σε 1! Ένα παιχνίδι που ενισχύει την ταχύτητα, την παρατηρητικότητα και τα αντανακλαστικά του παιδιού και όχι μόνο! Περισσότερα από 50 σύμβολα, 55 κάρτες, 8 σύμβολα ανά κάρτα και πάντα μόνο ένα κοινό σύμβολο σε οποιοδήποτε ζευγάρι καρτών! Μπορείς να βρεις το κοινό σύμβολο πρώτος!

Οι Άποικοι Του Κατάν (από 10 ετών)
Ένα παιχνίδι με παρελθόν. Τι ακριβώς όμως είναι αυτό το παιχνίδι που μετρά εκατομμύρια ενθουσιώδεις παίκτες σε όλο τον κόσμο; ΚΑΤΑΝ ονομάζεται το νησί που μόλις ανακάλυψες με τους συμπαίκτες σου. Είστε οι πρώτοι κάτοικοι, χτίζετε οικισμούς και σιγά-σιγά αρχίζει η ανταλλαγή πρώτων υλών. Οι ευκαιρίες για πλουτισμό και εξάπλωση είναι πολλές για όλους! Στο τέλος, ένα είναι το σίγουρο: μόνο ένας μπορεί να κυριαρχήσει στο Κατάν. Θα είσαι εσύ αυτός;

Σκορ 4 (από 6 ετών)
Πόσες γενιές μεγάλωσαν με αυτό το παιχνίδι; Ρίξε τις μάρκες σου στις σχισμές και γίνε ο πρώτος παίκτης που θα δημιουργήσει μια σειρά με τέσσερα πούλια του ίδιου χρώματος!

Γκρινιάρης - Φιδάκι (από 7 ετών)
Δύο κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους όπου τα ζάρια μπορούν να σε αναδείξουν νικητή ή να σε ξαναγυρίσουν στην εκκίνηση! Στο Φιδάκι ξεκινάς να ανέβεις το ταμπλό, κουτί - κουτί ή με σκάλα (ανάλογα το ζάρι σου), αλλά πρέπει πάντα να προσέχεις τα χαριτωμένα φιδάκια! Στον Γκρινιάρη κάθε ένας από τους 4 παίκτες ξεκινά από ξεχωριστή βάση και πρέπει να ολοκληρώσει 4 γύρους στο ταμπλό. Πρόσεχε, όμως γιατί αν βρεθείς στο ίδιο τετράγωνο με άλλο παίκτη ξαναγυρίζεις στην αρχή! Διαχρονική διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.

Battleship ή αλλιώς Ναυμαχία (από 7 ετών)
Ποιος δεν έχει παίξει Ναυμαχία στο σχολείο με χαρτί και μολύβι! Τώρα που μεγάλωσες μπορείς να το παίξεις ξανά, πιο οργανωμένα αυτή τη φορά! Μάζεψε την οικογένεια και καταδίωξε, βύθισε και νίκησε τον αντίπαλο με το φοβερό αυτό κλασικό παιχνίδι ναυτικής στρατηγικής! Οδήγησε το στόλο σου στη νίκη βυθίζοντας πρώτος και τα 4 πλοία του αντιπάλου σου! Ποιος θα κερδίσει; Εσύ ή τα παιδιά;

Της Παρέας

Τι και αν μεγαλώσαμε; Τι και αν τώρα δουλεύουμε ή είμαστε γονείς; Το παιχνίδι ποτέ δε σταματά! Μάζεψε τους φίλους σου και κανόνισε βραδιά επιτραπέζιων! Σου προτείνουμε 6 κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια για ατελείωτη διασκέδαση με την παρέα!

Scrabble
Έχεις ακούσει αυτό που λένε “μην παίζεις με τις λέξεις”; Εδώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Παίξε με τα γράμματα, με τις λέξεις και με την υπομονή των φίλων σου! Τα γράμματα ενώνουν την παρέα!

Cluedo
Πάντα ήθελες να γίνεις ντετέκτιβ; Βρες τη λύση του μυστηρίου με το Cluedo, το “αστυνομικό” επιτραπέζιο! Ένα σπίτι και ένας οικοδεσπότης που… δολοφονείται. Μπορείς να βρεις ποιος έκανε τον φόνο, πού και με τι όπλο. Θα το ανακαλύψεις πριν ξαναχτυπήσει ο δολοφόνος;

Monopoly
Όταν μιλάμε για επιτραπέζια, ποιο είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό; Monopoly! Το αγαπημένο διαχρονικό παιχνίδι μικρών και μεγάλων. Αγοραπωλησίες, σπίτια, δήμαρχος, φυλακή, λεφτά, πτώχευση και πλούτος, όλα σε ένα επιτραπέζιο που μάλλον ταυτίζεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή με τις μέρες μας! Κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές, αλλά εμείς επιλέγουμε την all time classic (με αυτήν μεγαλώσαμε άλλωστε)!

Risk
Άλλο ένα κλασικό παιχνίδι στρατηγικής! Έφτασε η ώρα να γίνεις ένας σύγχρονος Ναπολέων και να κατακτήσεις τον Κόσμο! Τοποθέτησε τα στρατεύματά σου. Πού θα επιτεθείς, πότε θα σταματήσεις, θα κάνεις μία προσωρινή συμμαχία; Όλα είναι πιθανά για όποιον ρισκάρει!

Τrivial pursuit
Σε όλες τις παρέες πάντα υπάρχει κάποιος που τα ξέρει όλα - ή κάνει πως τα ξέρει όλα - και αυτό είναι το παιχνίδι του… ή μήπως όχι; Αν νομίζεις ότι έχεις τις γνώσεις, ρίξε το ζάρι και παίξε Trivial!

Taboo
Σσσσς… μην πεις την λέξη taboo! Μία λέξη να μαντέψεις, 5 απαγορευμένες λέξεις και η άμμος στην κλεψύδρα να κυλάει αμείλικτα. Θα τα καταφέρεις; Θα προλάβεις; Μπορείς να το πεις αλλιώς; Παίζεται σε ομάδες ή ατομικά. Εμείς όμως, σου προτείνουμε το κλασικό αγόρια - κορίτσια ή ζευγάρια… έχει περισσότερη πλάκα!

Όταν πρόκειται για παιχνίδι οι επιλογές είναι ατελείωτες! Διάθεση να έχεις και μπορείς να βρεις το ή - γιατί όχι - τα παιχνίδια που θα σε διασκεδάσουν, ανεξαρτήτως ηλικίας! Μάζεψε την παρέα σου ή την οικογένειά σου και γίνετε όλοι μαζί παιδιά!

Μην ξεχάσεις ότι βραδιά επιτραπέζιου χωρίς πίτσα δεν γίνεται! Για αυτό παρήγγειλε τώρα με έκπτωση!

Top