Δωμάτια Απόδρασης: Παίξε κι εσύ!
Το yellowday σού προτείνει
Τα Δωμάτια Απόδρασης (Escape Rooms) είναι χώροι με ζωντανά βιωματικά παιχνίδια, όπου οι παίκτες καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς, γρίφους και να τα συνδυάσουν, ώστε να βρουν τη λύση ενός αινίγματος. 

Η φαντασία, η συνεργασία και η ψυχραιμία είναι τα κλειδιά για να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να διαλευκάνουν την υπόθεση και να δραπετεύσουν από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η συνεργασία με στόχο την αποτελεσματική λύση του μυστηρίου καθιστά το παιχνίδι ιδανικό για δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος ανάμεσα σε μέλη εταιρειών (team building), όπως αναφέρουν οι εμπνευστές του παιχνιδιού.

Το εγχείρημα που «ζωντάνεψε» τις πιο απίθανες ιστορίες βιντεοπαιχνιδιών (videogames), αλλά και των δημοφιλέστερων ταινιών του Hollywood αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και στο εξωτερικό. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα στον χώρο της ψυχαγωγίας παγκοσμίως. Ενδεικτικά, ζωντανά παιχνίδια απόδρασης είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή σε Αγγλία, Αμερική, Ισπανία, Ιαπωνία, Κίνα, Ουγγαρία, Ολλανδία και Ρουμανία.

Αυτό που εξιτάρει τους παίχτες είναι ο παράγοντας έκπληξη που υπάρχει πριν μπει η ομάδα στο δωμάτιο απόδρασης. Αυτό το άγνωστο πάντοτε εξιτάρει και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους παίχτες. Από εκεί και πέρα για να μπορέσει να ξεχωρίσει ένα δωμάτιο απόδρασης και να μείνει χαραγμένο ανεξίτηλα στο μυαλό των παιχτών μέσα σε έναν πολύ έντονο ανταγωνισμό που έχει δημιουργήσει η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα αποτελούν οι ποιότητα των γρίφων και το πόσο ρεαλιστικό θα είναι το ντεκόρ του δωματίου.

Μπες τώρα στο yellowday και ανακάλυψε κι εσύ αυτή τη νέα μορφή διασκέδασης, με μοναδικές προσφορές για συμμετοχή σε παιχνίδι στο Escape Room της επιλογής σου!

Top