Γιορτές με την οικογένεια!
Το yellowday σού προτείνει
Με τα Χριστούγεννα προ των πυλών και την εορταστική μας διάθεση ήδη συντονισμένη σε... γιρλάντες και πολύχρωμα φωτάκια! Μη σκέφτεσαι τις οικογενειακές συναθροίσεις και σε πιάνει πονοκέφαλος! Σκέψου τις όμορφες στιγμές που μπορείς να απολαύσεις με την οικογένειά σου και ας δούμε πώς μπορείς να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των γιορτών για να ρουφήξεις κάθε στιγμή της πιο μαγικής γιορτής του χρόνου!
Παιχνίδι, παιχνίδι, παιχνίδι!

Το παιχνίδι, φυσικά, δεν μπορεί παρά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας αυτές τις μέρες. Ευκαιρία να πάρουμε πίσω όλα τα «όχι» και τα «σε λίγο» που έχουμε πει στα παιδιά μας και να αφεθούμε μαζί τους στη μαγεία του παιχνιδιού. Κυλίσου στα χαλιά μαζί τους, χρησιμοποιήστε όλο το σαλόνι για να παίξετε ντόμινο, να φτιάξτε στολίδια και χειροτεχνίες μαζί, να φτιάξετε τα γιορτινά γλυκά και –φυσικά – να παίξτε διασκεδαστικά επιτραπέζια (πια, υπάρχουν ευρηματικά επιτραπέζια για όλες τις ηλικίες). Το κόνσεπτ είναι... να δούμε το παιχνίδι σαν τον πρωταγωνιστή των ημερών και όχι σα «σφήνα» ανάμεσα στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτήν τη διαθεσιμότητά σου και θα δεθούν ακόμα πιο αυθεντικά μαζί σου!

Γεννημένοι σεφ!

Αν συνήθως αποφεύγεις να βάλεις τα παιδιά στην κουζίνα για να μην τη μετατρέψουν σε βομβαρδισμένο τοπίο, αυτές τις μέρες τόλμησε να πας κόντρα σε αυτήν τη συνήθεια! Φόρεσε ποδιές, βάλε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φτιάξτε όλοι μαζί γλυκίσματα που θυμίζουν Χριστούγεννα (βρες τις καλύτερες συνταγές για γιορτινά γλυκά στο άρθρο του yellowblog). Δώσε την ευκαιρία στα ίδια τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλίες, να ανακατέψουν τα μείγματα, να πιάσουν με τα χέρια τους τη ζύμη, να νιώσουν κάθε στιγμή της διαδικασίας. Και μην αναρωτηθείς αν τα γλυκά πέτυχαν… Φυσικά, και θα έχουν πετύχει – ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος- αφού θα έχουν γίνει με τόση αγάπη και ενθάρρυνση!

Χρόνος με τους παππούδες!

Αν τους προηγούμενους μήνες τους είχαμε παραμελήσει, τώρα είναι η ευκαιρία μας σαν οικογένεια να περάσουμε πιο ποιοτικό – και ποσοτικό - χρόνο με τους αγαπημένους μας γονείς. Τα παιδιά μόνο να κερδίσουν έχουν από την επικοινωνία των τριών γενεών, από τη ζεστασιά και την ανιδιοτελή αγάπη που ανταλλάσσουμε αυτές τις μέρες. Ο χρόνος μαζί τους είναι τόσο γόνιμος και δημιουργικός! Αυτό που θα πάρουμε πίσω είναι ικανό να γεμίσει την ψυχή των παιδιών και τη δική μας με πλούσια αποθέματα αγάπης, οδηγό για όλες τις δύσκολες στιγμές!


Με ένα βιβλίο, επικοινωνώ!

Τα ερεθίσματα που μπορούν να γεννηθούν στα παιδιά μας όταν ξεφυλλίζουμε μαζί τους μια ιστορία είναι πραγματικά τόσο πολύτιμα που αν το συνειδητοποιούσαμε δεν θα παραλείπαμε ποτέ αυτό το βήμα στην επικοινωνία μας μαζί τους. Αυτές τις μέρες, με τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ας βάλουμε προτεραιότητα την ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά μας και κυρίως την τροφοδότηση που μας δίνουν για συζητήσεις αφού τα τελειώσουμε. Εκεί είναι το ζουμί. Στη δυνατότητα που προσφέρει μια ιστορία σε ένα παιδί να εκφράσει τις απορίες ή τους φόβους του, να ταυτιστεί με τους ήρωες, να ρωτήσει, να μάθει, να ανακαλύψει. Σε αυτό το ταξίδι, στάσου στο πλευρό τους και μόνο να κερδίσεις έχεις από αυτήν την επικοινωνία.

Χριστούγεννα στην πόλη

Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα ευκαιρία για... cocooning μέσα στο σπίτι αλλά την ίδια στιγμή πώς μπορεί να αγνοήσει κανείς και το ονειρικό σκηνικό που στήνεται στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες των πόλεων; Κράτησε ένα απόγευμα για να ρουφήξεις αυτήν την ατμόσφαιρα με τα παιδιά ή επισκεφτείτε όλοι μαζί ένα από τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και ζήστε όλοι τον μοναδικό παλμό των γιορτών. Άλλωστε δεν είναι μόνο τα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτή τη μαγεία - το ίδιο, ίσως και περισσότερο – και εμείς την έχουμε ανάγκη!  To yellowblog φιλοξενεί tips και προτάσεις από την ομάδα της Nannuka σχετικά με θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της σύγχρονης οικογένειας. 
Στη Nannuka, babysitters με εμπειρία και όρεξη θα σε βοηθήσουν να συνδυάσεις οικογένεια και υποχρεώσεις, προσφέροντας ποιοτικά και δημιουργικά χρόνο στα παιδιά όταν δεν μπορείς να είσαι δίπλα τους.

Top