5 Δροσερές σαλάτες για το καλοκαίρι
Το yellowday σου προτείνει

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού! Λίγο η ζέστη, λίγο η “απειλή” της εξόδου με μαγιό στις παραλίες, όλοι μας λίγο πολύ προσπαθούμε να προσέχουμε τι τρώμε. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις σαλάτες. Και όταν μιλάμε για δροσερές, καλοκαιρινές σαλάτες, οι συνταγές είναι άπειρες!  Από την “εθνική” μας σαλάτα – την χωριάτικη – μέχρι την κλασική Caesar's και τις πιο εξεζητημένες με όσπρια και super foods, το μυστικό στη σαλάτα είναι τα φρέσκα υλικά και το dressing. Εμείς, σε άκρως καλοκαιρινή διάθεση, δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε 5 δροσιστικές σαλάτες που θα σε εντυπωσιάσουν με τις “δεμένες” αρμονικά γεύσεις τους αλλά και με το πόσο εύκολα ικανοποιούν την πείνα χωρίς να σε φουσκώσουν. Δοκίμασε αυτήν που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου και απόλαυσέ την στο σπίτι, στο γραφείο ή πάρτην μαζί σου στην παραλία!


Step by Step: Πώς θα την φτιάξεις! 

Βάζεις την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και την αφήνεις εκεί για 5 λεπτά.

Ξεπλένεις 2-3 φορές την κινόα πάρα πολύ καλά σε άφθονο νερό και τη σουρώνεις καλά μετά από κάθε ξέπλυμα (οι σπόροι της κινόας έχουν στην επιφάνειά τους μια ουσία που την κάνει λίγο πικρή αν δεν πλυθεί καλά). 

Βάζεις την κινόα σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά και βράζεις σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά και να φαίνεται μία γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι.

Όση ώρα βράζει η κινόα, ετοιμάζεις τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, τον χυμό, το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύεις τα λαχανικά ψιλοκομμένα (κρεμμύδι, πιπεριές, αβοκάντο, μπρόκολο) με τη βινεγκρέτ.

Όταν η κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνεις και τη βάζεις στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ. Ανακατεύεις και προσθέτεις τα φύλλα δυόσμου. Διορθώνεις τη γεύση με επιπλέον πιπέρι αν θέλεις.

ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com 


Step by Step: Πώς θα την φτιάξεις!

Ζεσταίνεις μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις το κρεμμύδι, αλατίζεις και συνεχίζεις το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνεις το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτεις τις φακές, τον ζωμό και τη δάφνη. Περιμένεις να έρθει σε βρασμό και χαμηλώνεις τη φωτιά. Σε αυτό το σημείο σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τις φακές να σιγομαγειρευτούν, μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν οι φακές γίνουν, τις αλατίζεις και τις αφήνεις για λίγα λεπτά μέσα στον ζωμό τους, για ν' απορροφήσουν το αλάτι. Σουρώνεις και αφαιρείς τη δάφνη και το σκόρδο.

Κόβεις την πιπεριά Φλωρίνης και το κολοκύθι σε μικρά καρέ.

Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτεις ελαιόλαδο και τις πιπεριές και τις σοτάρεις για λίγο. Προσθέτεις ύστερα το κολοκύθι, αλατίζεις και μαγειρεύεις, ώστε να πάρουν τα λαχανικά χρώμα αλλά να παραμείνουν τραγανά. Αποσύρεις σε ένα μπολ για να κρυώσουν.

Στραγγίζεις από το πολύ λάδι τη λιαστή ντομάτα και την ψιλοκόβεις. Κόβεις σε καρέ και το αβοκάντο και τον βασιλικό.

Αφού έχουν κρυώσει οι φακές και τα λαχανικά, τα βάζεις όλα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ανθότυρο. Αλατίζεις, ρίχνεις λίγο χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, ανακατεύεις και σερβίρεις, προσθέτοντας από πάνω το ανθότυρο.

ΠΗΓΗ: www.yiannislucacos.gr


Step by Step: Πώς θα την φτιάξεις! 

Βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνεις, τα ραντίζεις με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα μεταφέρεις σε ένα μπολ ώστε να κρυώσουν τελείως.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζεις το στήθος κοτόπουλου σε ένα ταψάκι, όπου έχεις απλώσει μία λαδόκολλα. Το αλείφεις με ελαιόλαδο, το καρυκεύεις με 2 κουταλιές μείγμα πάπρικας για κοτόπουλο και το απλώνεις παντού καλά.

Ψήνεις για 15-20 λεπτά και ύστερα το κόβεις σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνεις στα ζυμαρικά.

Κόβεις το αβοκάντο σε μέτριους κύβους και το προσθέτεις στην μακαρονοσαλάτα.

Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το γιαούρτι με τον χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο. Περιχύνεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις καλά.

Προσθέτεις τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύεις.

Σπας τα φουντούκια σε ένα γουδί ή στο μούλτι και τα ανακατεύεις στη μακαρονοσαλάτα.

Εxtra tip: Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις ντοματάκια ή αγγούρι.

ΠΗΓΗ: www.e-fresh.gr/sintages


Step by Step: Πώς θα την φτιάξεις!

Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζεις το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Στη συνέχεια το αφήνεις σε ένα άλλο πιατάκι να κρυώσει.

Ανακατεύεις στο μπλέντερ όλα τα υλικά του dressing (γιαούρτι, ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμύδι) εκτός από το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτεις το ελαιόλαδο σιγά σιγά, μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζεις όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και περιχύνεις με το dressing.

Τέλος, προσθέτεις το κουκουνάρι και σερβίρεις.

ΠΗΓΗ: http://greece.fage/syntagi



Step by Step Πώς θα την φτιάξεις!

Βράζεις τα αυγά για 7-10 λεπτά. Να μην είναι πολύ σκληρά.

Ψιλοκόβεις τα λαχανικά (μαρούλι, ντοματάκια) και τα τοποθετείς σε ένα μπολ.

Ετοιμάζεις το dressing. Σε ένα μικρό μπολ λιώνεις με το πιρούνι τα αυγά να γίνουν σαν πελτές και το ανακατεύεις με το cottage, το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, τη μουστάρδα, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο).

Περιχύνεις με το dressing τη σαλάτα, ανακατεύεις και απολαμβάνεις!





Δοκίμασε αυτές τις δροσερές σαλάτες και θα μας θυμηθείς! Και για να μην έχεις καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την φρεσκάδα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις, μπες στο yellowday και κάνε τα ψώνια σου ακόμα πιο οικονομικά! Βρες προσφορές για τα πάντα! Από super foods και βιολογικά μέχρι λαχανικά και ιδιαίτερες σος. Ανακάλυψέ τα όλα!

Top