Μαραθώνιος Αθήνας – Ένα στοίχημα για τον καθένα
Το yellowday σού προτείνει

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που διεξάγονται στη χώρα μας κάθε χρόνο. Κύριο χαρακτηριστικό του, η ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή, όχι μόνο αθλητών νυν ή πρώην, επαγγελματιών ή ερασιτεχνών, αλλά και ανθρώπων όλων των ηλικιών που αγαπούν το τρέξιμο και που, σε κάποια φάση της ζωής τους, αποφασίζουν -έστω και για μία φορά- να δοκιμάσουν τα όριά τους και να λάβουν μέρος σε αυτόν τον απαιτητικό και σκληρό αγώνα. Μοναδικό κίνητρο, η συμμετοχή και προσωπικός στόχος, ο τερματισμός, ανεξαρτήτου χρόνου και σειράς. 

Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, οι συμμετοχές για τον φετινό Μαραθώνιο έχουν καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, γεγονός που συμβαδίζει και με το ολοένα και αυξανόμενο δρομικό κίνημα στην Ελλάδα. Σε κάθε γωνιά της χώρας διοργανώνονται συστηματικά πλέον αγώνες δρόμου, με φιλανθρωπικό πολλές φορές χαρακτήρα, και για αποστάσεις που απευθύνονται σε δρομείς και περιπατητές όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών. Διοργανωτές ή και συνδιοργανωτές εκτός από τον ΣΕΓΑΣ, είναι οι διάφοροι δήμοι, σύλλογοι, αλλά και ιδιωτικές εταιρίες, που δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν και να επωφεληθούν από την ευεργετική επίδραση της συγκεκριμένης άσκησης, που απαιτεί ελάχιστο αθλητικό εξοπλισμό και μηδενικό κόστος. Η συμμετοχή βέβαια στον Μαραθώνιο δεν είναι μία απλή υπόθεση. Απαιτεί συστηματική προσπάθεια, προσήλωση και μεγάλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα.

Ενόψει του 35ου Μαραθωνίου την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτήν τη μοναδική γιορτή του κλασικού αθλητισμού.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, 18.500 δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος στην κλασική διαδρομή και από 9.500 δρομείς στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων το πρωί. 6.000 παιδιά θα πάρουν μέρος στον αγώνα των 1200 μέτρων, άλλα 6.500 άτομα στον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ενώ στον αγώνα των Special Olympics οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 1.000. Στο μεταξύ, κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής διεξάγονται αγώνες παιδιών καθώς και ο τελικός του Run Greece με 140 δρομείς. Οι ξένοι δρομείς ανέρχονται στους 10.000 περίπου και αφορούν κυρίως την αυθεντική διαδρομή. Ο Μαραθώνιος Δρόμος & το Δυναμικό Βάδισμα, για την Αυθεντική Διαδρομή, ξεκινά στις 9:00 στην Εγκατάσταση της Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου και λήγει επίσημα στις 17:30.

Δες εδώ όλο το πρόγραμμα του τετραημέρου 9-12 Νοεμβρίου 2017

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες! Και... αν είσαι από τους τολμηρούς που αποφάσισαν να λάβουν μέρος στον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας, τα Holmes Place έχουν σχεδιάσει για σένα ένα ειδικό Sports Massage! Σου αξίζει!
Top