Οργανώστε τη ντουλάπα σας!
Το yellowday σού προτείνει

Αν και στη δική σας ντουλάπα επικρατεί ένας πανικός με τα ρούχα σας στοιβαγμένα σε γωνιές που ούτε εσείς ξέρατε ότι υπάρχουν, ήρθε η ώρα να οργανωθείτε με τη βοήθεια του yellowday…

Αδειάστε ολόκληρη τη ντουλάπα σας

Το καλοκαίρι πέρασε, ο χειμώνας έρχεται/ήρθε, οπότε (αν δεν το έχετε κάνει ακόμα) ξεχωρίστε τα καλοκαιρινά από τα χειμερινά σας ρούχα. Κρύψτε στο πατάρι τα καλοκαιρινά, και δοκιμάστε όλα τα χειμερινά σας. Ζητήστε από φίλους και φίλες να κάνουν το ίδιο, και  ό,τι ρούχα δε σας κάνουν ή τα έχετε βαρεθεί κάντε ένα bazaar ανταλλαγής. Έτσι θα αποκτήσετε ολοκαίνουρια γκαρνταρόμπα χωρίς κανένα έξοδο!

Επί της ουσίας, αδειάστε τη ντουλάπα σας και χωρίστε τα ρούχα σε τρεις κατηγορίες:

  1. Αυτά που κρατάμε (τα φοράμε αυτή την περίοδο, είναι κλασικά ρούχα που φοράμε όλο το χρόνο κλπ.)
  2. Αυτά που αποθηκεύουμε (π.χ. άλλης εποχής)
  3. Αυτά που θα δωρίσουμε/ανταλλάξουμε (ότι δεν έχουμε φορέσει εδώ και 2 ή περισσότερα χρόνια, είτε επειδή δεν μας κάνουν είτε επειδή δεν ταιριάζουν πια στο στυλ μας)

Αφού καθαρίσετε και το τελευταίο συρτάρι, βαλτε αρωματικά/αντισκωριακά παντού για να δώσουν άρωμα φρεσκάδας μέχρι να την ξαναγεμίσετε.

Τοποθετήστε τα ρούχα στη ντουλάπα

Τοποθετήστε τα ρούχα στη ντουλάπα εκ νέου. Δημιουργήστε χώρο μέσα στη ντουλάπα αφαιρώντας τα κουτιά αποθήκευσης που πιθανότητα να έχετε και τοποθετήστε τα είτε πάνω από την κύρια ντουλάπα, είτε κάτω από το κρεβάτι σας.

Ξεχωρίστε τα ρούχα της δουλειάς από τα ρούχα που φοράτε στη βόλτα ή στο γυμναστήριο και τοποθετήστε αυτά που χρησιμοποιείτε συχνά σε εύκολη θέση. Τα ρούχα που χρησιμοποιείτε σπάνια, όπως φορέματα ή κουστούμια για γάμους και βαφτίσεις, καλύτερα να τα έχετε αποθηκευμένα στο πίσω μέρος της ντουλάπας.

Κρατήστε τα ρούχα που φοράτε συχνότερα σε σημείο που ανοιγοκλείνετε συνεχώς και που δεν θα αλλοιώνουν το γύρω στήσιμο που έχετε κάνει, ενώ  ό,τι φοράτε περισσότερο αποθηκεύστε το σε χαμηλότερα σημεία μέσα στην ντουλάπα.

Χωρίστε τέλος τα ρούχα που κρατήσατε ανά είδος ή χρωματικά. Κάνοντας αυτόν τον διαχωρισμό κρατάτε μια τάξη και αρμονία στην ντουλάπα σας και  τα βρίσκεται ευκολότερα. 

Τα αξεσουάρ μέσα στη ντουλάπα

Μαντίλια, ζώνες, τσάντες, κασκόλ, γάντια, σκουφιά, γραβάτες! Χρησιμοποιήστε κρίκους από κουρτίνα μπάνιου και τοποθετήστε τους στο οριζόντιο μέρος μιας ξύλινης κρεμάστρας.

Τις μικρές σας τσάντες μπορείτε να τις κρεμάσετε σε γάντζους. Τοποθετήστε τα κολιέ  και τα μπιζού σας είτε σε μεταλλικό πάνελ  με γαντζάκια είτε σε θήκη που κρεμιέται με πολλές μικρές τσέπες. Οργανώστε ακόμα και τα εσώρουχα στα συρτάρια σας με διαχωριστικά πλέγματα και μετατρέψτε τη ντουλάπα σας σε ένα μικρό κατάστημα ενδυμάτων.

Οργανώστε τα παπούτσια σας

Χρησιμοποιήστε κουτιά ή ράφια ή θήκες που κρέμονται για να οργανώσετε τα παπούτσια σας. Βάλτε στις μπότες σας περιοδικά ή άδεια μπουκάλια νερού για να μην τσακίσει το δέρμα ή χαλάσει.

Τύποι κρεμάστρας

1. Ξύλινες κρεμάστρες: Χρησιμοποιούνται για σακάκια, κουστούμια, παντελόνια και δερμάτινα μπουφάν για να μην χαλάει ο φόρμα του ρούχου και για να κρατούν καλά το βάρος του.

2. Πλαστικές κρεμάστρες: Χρησιμοποιούνται για πουκάμισα κυρίως ή για μπλουζάκια με κουμπιά.

3. Υφασμάτινες κρεμάστρες: Χρησιμοποιούνται για ευαίσθητα υφάσματα που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα.

Προσοχή: Κρεμάστε όλα σας τα ρούχα με τον γάντζο της κρεμάστρας να γυρνά προς εσάς. Κάθε φορά που θα ξαναβάζετε ένα καθαρό ρούχο στην ντουλάπα σας κρεμάστε το με τον γάντζο να κοιτάει προς τα μέσα.

Όταν θα έρθει η στιγμή να αλλάξετε τα ρούχα με αυτά άλλης εποχής ξεχωρίστε όσα είναι με τον γάντζο προς τα έξω, αυτά δε θα τα φορέσατε καθόλου ή ελάχιστα. Αν υπάρχουν αρκετά τέτοια ρούχα, ή αποθηκεύστε τα ή μεταποιήστε τα ή χαρίστε τα.

Do’s & Don’ts

Αν είναι μικρό το δωμάτιό σας, δοκιμάστε να βάλετε τη συρταριέρα σας μέσα στην ντουλάπα (αν χωράει φυσικά). Έτσι θα γλυτώσετε χώρο από το δωμάτιο και θα έχετε οργανωμένο, με συρτάρια και με μια μεγάλη οριζόντια επιφάνεια, χώρο.

Αν η ντουλάπα σας είναι σε χώρο που χρησιμοποιείτε για να ντυθείτε, ένας καθρέπτης είναι απαραίτητος. Αν πάλι δεν χωράει στον χώρο, μπορείτε να τον κρεμάσετε στην εσωτερική μεριά ενός φύλλου της ντουλάπας.

Τα ρούχα εκτός εποχής αποθηκεύστε τα σε κουτιά με ταμπέλες, χωρισμένα ανά είδος. Δωρίστε ότι δεν χρησιμοποιείτε ή μεταποιήστε το για να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Μην αγοράζετε επιπλέον κουτιά αποθήκευσης από αυτά που θα σας χρειαστούν και μη βάζετε φορεμένα ρούχα ξανά μέσα στην ντουλάπα, θα αλλοιωθεί η φρεσκάδα των καθαρών ρούχων που δεν έχετε φορέσει.

Τέλος, μην τοποθετείτε τίποτα άλλο στην ντουλάπα σας εκτός από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Extra tip

Με όλα αυτά θα καταφέρετε να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο από την πρωινή διαδικασία προετοιμασίας. Για extra χρόνο, προσπάθησε να επιλέγεις τα ρούχα σου για τη δουλειά από το προηγούμενο βράδυ. Αυτά τα 10 λεπτά που θα κερδίσεις το πρωί, μπορείς να τα αφιερώσεις σε επιπλέον ύπνο ή σε ένα απολαυστικό πρωινό.

Αφού τα κάνετε όλα αυτά, προσπαθήστε να μην επιτρέψετε ξανά το χάος να επικρατήσει στη ζωή σας! Πολύ απλά, βάζετε τα ρούχα στην ίδια θέση από όπου τα πήρατε και δε θα χρειαστεί να διαθέσετε πολύτιμο χρόνο για την ντουλάπα σας και μόνο, πότε ξανά!

Και τώρα που οι ντουλάπες σας απέχτησαν εκείνο τον έξτρα χώρο που πάντα χρειαζόσασταν, επισκεφτείτε το yellowday και βρείτε μοναδικές προσφορές για μερικά από τα μεγαλύτερα brands στο χώρο της ένδυσης ώστε να τις ξαναγεμίσετε!

ΚΑΛΟ SHOPPING…

Top