Αυγουστιάτικη πανσέληνος.
Το yellowday σου προτείνει

Με δωρεάν εκδηλώσεις σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα θα υποδεχτούμε και φέτος την πανσέληνο της 29ης Αυγούστου.

Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εκδηλώσεων να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, όσοι το επιθυμούν θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Παρ’ όλα αυτά η Ακρόπολη, όπως συμβαίνει συνήθως, δε θα συμμετάσχει στον εορτασμό. Ο αρχαιολογικός χώρος της θα είναι ανοικτός κανονικά, δηλαδή ως τις 8 το βράδυ, για λόγους ασφαλείας, καθώς, όπως ειπώθηκε, τόσο η παρουσία εργοταξίου, όσο η ολισθηρότητα σε σημεία και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν επισφαλή τη νυχτερινή επίσκεψη. Ωστόσο, ένας άλλος χώρος, ιδιαίτερα αγαπητός τη νύχτα της πανσελήνου, έρχεται φέτος να προσμετρηθεί. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο οποίος, μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό ως τα μεσάνυχτα.

Δες τον αναλυτικό πίνακα των εκδηλώσεων, κάνοντας κλικ εδώ.

Top