Σπιτικό Παγωτό – 6 Light Συνταγές
Το yellowday σου προτείνει

Το να φτιάξεις σπιτικό παγωτό είναι πολύ πιο εύκολο από όσο ίσως νομίζεις. Χρειάζεσαι ελάχιστα υλικά, πολύ λίγο χρόνο για την παρασκευή και το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό, άκρως υγιεινό και, στις συνταγές που σου προτείνουμε, είναι και light! Ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή, εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό με λίγες θερμίδες, εύκολα και γρήγορα! Οι συνταγές που ακολουθούν αντιστοιχούν σε 4-6 μερίδες. Καλή σου απόλαυση! 

Frozen Yogurt Σοκολάτα


Υλικά

  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 350ml γάλα εβαπορέ light
  • ½ κούπα σοκολάτα σε σταγόνες
  • 1 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύομε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το εβαπορέ και τη σοκολάτα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι και τη βανίλια. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει, είτε σε παγωτομηχανή είτε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Το σπιτικό παγωτό μας είναι έτοιμο μετά από 4-5 ώρες!

Παγωτό Κρέμα


Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκο γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 φλιτζανάκια εσπρέσο για το σερβίρισμα ή λικέρ μαστίχας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την κρέμα και το γάλα σε ένα μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Σε μισή ώρα περίπου θα είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 4-5 φορές. Σερβίρουμε το παγωτό μας περιχύνοντας εσπρέσο ή λικέρ μαστίχας. 

Πηγή: http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/pagota/pagoto-krema-light/

Παγωτό Ροδάκινο


Υλικά

  • 2 κούπες γάλα εβαπορέ light
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο light
  • 2/3 κούπας ζάχαρη ή άλλη γλυκαντική ουσία
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 ροδάκινα ξεφλουδισμένα & κομμένα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα ροδάκινα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα. Παγώνουμε είτε σε παγωτομηχανή είτε σε ένα μεταλλικό μπολ και κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Το σπιτικό παγωτό ροδάκινο είναι έτοιμο μετά από 4-5 ώρες!

Παγωτό Σοκολάτα με Μπανάνα & Φυστικοβούτυρο


Υλικά

  • ½ κούπα γιαούρτι
  • 4 παγωμένες μπανάνες
  • ¼ κούπας σιρόπι σφένδαμου
  • 1/3 κούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το φυστικοβούτυρο, μέχρι να γίνει ένα παχύ και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε το παγωτό με κομματάκια σοκολάτας.

Σορμπέ Καρπούζι


Υλικά

  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 ½ κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1/8 κούπας χυμό από λάιμ
  • 2 κούπες καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήνουμε να κρυώσει και πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το καρπούζι, το λάιμ και το σιρόπι που ετοιμάσαμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να παγώσει στην παγωτομηχανή τόσο ώστε να μπορούμε να το σερβίρουμε. Μεταφέρουμε το σορμπέ σε πλαστικό μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε άλλες 2 ώρες και το πιο λαχταριστό, light σπιτικό παγωτό είναι έτοιμο!   

Σορμπέ Λεμόνι


Υλικά

  • 1 φλούδα λεμονιού κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • ½ κούπα ανθρακούχο μεταλλικό νερό
  • Φλούδες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το φλοιό λεμονιού, το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κανάτα ή ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιρόπι που φτιάξαμε με τον χυμό λεμονιού και το μεταλλικό νερό. Παγώνουμε σε παγωτομηχανή ή εναλλακτικά σε μεταλλικό σκεύος για 1 1/2 ώρες και έπειτα το ανακατεύουμε ανά μία ώρα για 3-4 φορές και το επιστρέφουμε στην κατάψυξη. Γαρνίρουμε το σορμπέ με ωμή φλούδα λεμονιού ή λάιμ και απολαμβάνουμε ένα τέλειο σπιτικό επιδόρπιο!

Top