Τα apps που δε γίνεται να λείπουν από το κινητό σου!
Το yellowday σού προτείνει

Από τα πιο κοινά μέχρι τα σχεδόν «ψαγμένα» υπάρχουν apps που πλέον θεωρούνται απαραίτητα αν θέλεις να απομυζήσεις το 100% από τη χρήση του smartphone ή του tablet σου. Ποια είναι αυτά;

Social Media

Το Facebook είναι ίσως η μοναδική εφαρμογή που βρίσκεται ήδη στη συντριπτική πλειοψηφία των Android και iOS συσκευών εκεί έξω. Ακόμα και αυτών που δεν έχεις πάρει ακόμα στα χέρια σου. Τι κι αν διαρκώς ζητάει όλο και μεγαλύτερη πρόσβαση στην ιδιωτική μας ζωή, ελάχιστοι δείχνουν να δίνουν σημασία και η εγκατεστημένη βάση χρηστών συνεχώς αυξάνεται.

Παρέα του κάνουν ο απαραίτητος (πλέον) Messenger, που τείνει να γίνει ο βασικός διαπροσωπικός τρόπος επικοινωνίας και στη χώρα μας, αλλά και το Pages. Το χρησιμότερο ίσως εργαλείο από τα 3, αν φυσικά έχει κανείς να διαχειριστεί σελίδα στο Facebook. Όλοι δηλαδή. Μικρό tip για όσους έχουν κινητά παλιότερης τεχνολογίας ή/και σχετικά χαμηλές απαιτήσεις από την online social δραστηριότητα τους, ας προτιμήσουν τη Lite έκδοση του app, και δε θα ξαναχρειαστεί να πουν κακή κουβέντα για τον Zukerberg (εν μέσω κάποιο crash) πότε…

Ένας αστερίσκος κάπου εδώ βέβαια για όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας ή συνεργατών. Το LinkedIn είναι μονόδρομος και στη χώρα μας. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, δοκίμασε το. Επίσης σβήσε το Twitter. Δεν υπάρχει κανείς λόγο να βρίσκεται στη συσκευή σου εν έτη 2016.

Google Apps

Η προτάσεις της Google στο χώρο αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνες τους. Τι να το κάνεις το smartphone ή το tablet άλλωστε αν δεν μπορείς να χαλαρώσεις με λίγο (ή και πολύ) YouTube τις ώρες που το χρειάζεσαι, αν δε βρεις τη διεύθυνση που ψάχνεις αλλά και τον συντομότερο τρόπο για να φτάσεις εκεί μέσω του Maps, ή αν χρειαστεί να κάνεις browsing με οτιδήποτε άλλο πέρα από τον Chrome (σοβαρά τώρα, μην…).

Η τελευταία προσθήκη μάλιστα στο πλούσιο «οπλοστάσιο» της Google, ακούει στο όνομα Inbox και είναι ο καλύτερος mail client που έχουν δει ποτέ τα μάτια μας. Γιατί θα πρέπει να μπει επιτέλους μια τάξη στον αχανή χώρο του Gmail σου.

Φωτογραφία

Πολύ κοντά στην παντοκρατορία του Facebook στα app stores του πλανήτη, βρίσκεται φυσικά το έτερο social network του κύριου Zukerberg. To Instagram μεγαλώνει διαρκώς τόσο σε όγκο χρηστών όσο και σε δυνατότητες. Από τη δημιουργία πρωτότυπων gif μέσω του add-in Boomerang μέχρι την εισαγωγή των Stories για να κονταροχτυπηθεί με την ανερχόμενη δύναμη του Snapchat, το Instagram φαίνεται να δίνει διαρκώς νέους λόγους για να μη σταματήσει να ασχολείται κανείς μαζί του, και αυτοί δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές των celebrities…

Η πιο πρόσφατη άφιξη στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι άλλη βέβαια από το ήδη πασίγνωστο Prisma, την εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει ακόμα και τις πιο αδιάφορες φωτογραφίες της κοιμισμένης γάτας σου σε έργο τέχνης (σχεδόν κυριολεκτικά)! Από την άλλη βέβαια, αν αυτό που πραγματικά επιθυμείς δεν είναι περισσότερα φίλτρα αλλά ένα δυνατό και παράλληλα εύχρηστο εργαλείο επεξεργασίας των φωτογραφιών σου, τότε δε χρειάζεται να ψάξεις για κάτι περισσότερο από το Snapseed. Θα καλύψει (και με το παραπάνω) κάθε σου ανάγκη.

Επικοινωνία

Μπορεί ο Messenger να έχει την πρωτοκαθεδρία στα chat apps τον τελευταίο καιρό, τι γίνεται όμως όταν θες να επικοινωνήσεις με τους 3 φίλους σου που δεν έχουν Facebook; Αν θέλεις να πάρεις τηλέφωνο μέσω WiFi την ξαδέρφη σου στην Αυστραλία; Αν το μόνο στοιχείο που έχεις για κάποιον είναι το email του; Εντάξει, ίσως στην τελευταία περίπτωση να είναι καλύτερα να μην πάρεις τηλέφωνο…

Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις όμως υπάρχουν πολύ αξιόλογες λύσεις, δοκιμασμένες στο χρόνο αλλά και στις αναπροσαρμογές της τεχνολογίας. Από το κλασικό Skype, μέχρι το fan favorite WhatsApp και το outsider Viber, επιλογές υπάρχουν, μια δοκιμή θα σε πείσει για το ποια είναι η ιδανική για σένα.

Ψυχαγωγία

Το τι μπορεί να θεωρήσει κανείς «ψυχαγωγία» με το κινητό του είναι σίγουρα σχετικό και δε μπορεί να καθοριστεί στα πλαίσια ενός μικρού αφιερώματος, όπως αυτό που διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν κάποιες σταθερές όμως που η λογική και μόνο υπαγορεύει ότι κανείς δε μπορεί να αγνοήσει.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη μουσική. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις smartphone αν δεν το έχεις εφοδιάσει με Spotify για τις λίστες σου και Shazam για τις ανακαλύψεις σου. Και ίσως όλο αυτό να σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά με τόσα εκατομμύρια τραγούδια στο «σύννεφο» (από τους Beatles μέχρι την Πάολα), είναι κρίμα να μην τα φέρεις μέχρι τα αυτιά σου.

Αν πάλι είσαι περισσότερο visual τύπος, απαγορεύεται να μην εγγραφείς στο Netflix, έστω και για δοκιμή (ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν άλλωστε). Το δίκτυο που έβαλε στις ζωές μας το House of Cards, το Daredevil και το Stranger Things, υπόσχεται να σου προσφέρει την καλύτερη δυνατή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην εγχώρια τηλεοπτική παραγωγή, τα παράνομα torrents και την κυριακάτικη βαρεμάρα!

Οι φίλοι του βιβλίου τέλος, μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους λογοτεχνικά αριστουργήματα (ή τις αγαπημένες του συνταγές για παστίτσιο) on the go χάρη στο Scribd. Μια εφαρμογή για βιβλιοφάγους που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το Netflix και το Spotify, δίνοντας σου τη δυνατότητα να διαβάσεις ή να ακούσεις (σε μορφή audiobook) ό,τι μπορεί να φανταστείς! Για τους λάτρεις των audiobooks δε, η Amazon δημιούργησε το Audible, τη μόνη υπηρεσία που μπορεί να χρειαστούν ποτέ…

Τα υπόλοιπα...

Σε έναν ιδανικό κόσμο δε θα έπρεπε να υπάρχει smartphone χωρίς προ-εγκατεστημένο το Evernote. Η καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου εδώ και αρκετά χρόνια, η οποία δε σταματά να βελτιώνεται με κάθε της νέα έκδοση, θα γίνει το δεξί χέρι κάθε επαγγελματία (που δεν την έχει ήδη δοκιμάσει) αλλά και ένας πολύτιμος βοηθός για το καθημερινό σου πρόγραμμα.

Πολύτιμη βοήθεια στην καθημερινότητα σου μπορεί να προσφέρει και το Tinder, το άκρως επιτυχημένο dating app που μπήκε πριν μερικά χρόνια στη ζωή μας για να καταστρέψει ολοσχερώς κάθε στερεότυπο που γενιές ολόκληρες έχτισαν γύρω από τον «μύθο» των ανθρώπινων σχέσεων.

Από την άλλη, αν θεωρεί κανείς αυτού του είδους τις εφαρμογές πολύ προχωρημένες για τα γούστα του, μπορεί να αποκαταστήσει τις δυσκολίες στην επικοινωνία με τον κοινωνικό του περίγυρο, απασχολούμενος με το Pokemon GO! Ναι, το παιχνίδι που απασχόλησε τους πάντες φέτος το καλοκαίρι με την κυκλοφορία του είναι δεδομένο ότι θα σε κάνει φίλο με τους μέχρι πρότινος άγνωστους, κατοίκους της γειτονιάς σου, στο κυνήγι του πρώτου σου Pikachu…

yellowday

Η ψυχαγωγία, η επικοινωνία και εν γένει η κάθε σου δραστηριότητα κατέχει δεδομένα εξέχουσα θέση στην καθημερινότητα  σου, τίποτα όμως δε μπορεί να την κάνει πιο ενδιαφέρουσα από την εφαρμογή του yellowday. Χιλιάδες προσφορές για κάθε πιθανή και απίθανη σου επιθυμία, σε περιμένουν στο πιο εύχρηστο app προσφορών που χρησιμοποίησες ποτέ. Appόλαυσε το!

Κατέβασε το δωρεάν για iOS και Android τώρα.

Top