Θερινό σινεμά, αυτός ο καλοκαιρινός παράδεισος
Το yellowday σού προτείνει

Έξω! Έξω θα μπορούσαμε να ζούμε όλα τα καλοκαιρινά μας βράδια… Γιατί καλή η δροσιά του κλιματιστικού, αλλά το καλοκαίρι δεν το καθορίζει μόνο το ύψος της θερμοκρασίας και το να βρεις τον καλύτερο τρόπο να την αποφύγεις· το καλοκαίρι το ορίζει και αυτή η αλλαγή στη διάθεσή σου, που σου προκαλεί μια αυθόρμητη αλλεργική αντίδραση σε όλους τους κλειστούς χώρους. Φέτος, δε, έχουμε και έναν παραπάνω κορονο-λόγο για να αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους.

Τώρα, λοιπόν, που ξεκινάμε σιγά σιγά να ξεμυτίζουμε, το θερινό σινεμά είναι η ιδανική πρόταση για έξοδο! Ευάερο, ευωδιαστό, ευδιάθετο, δροσερό και… τηρεί τις αποστάσεις. Το θερινό σινεμά, είναι η έξοδός σου για φέτος το καλοκαίρι. 

Πριν όμως βγάλεις τα εισιτήριά σου, διάβασε σε αυτό το άρθρο τι πρέπει να περιμένεις φέτος εκεί που θα πας να απολαύσεις την ταινία σου, μιας και τα πράγματα έχουν λίγο αλλάξει.
Πρώτη Προβολή! Με νέους κανόνες!

1η Ιουνίου ανοίξανε οι θερινοί κινηματογράφοι, αλλά λίγο διαφορετικά από ότι τους ξέραμε, ενώ οι κλειστές αίθουσες παραμένουν… κλειστές. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ασφαλή λειτουργία των θερινών κινηματογράφων, πρέπει να γνωρίζεις τα παρακάτω 8 βασικά στοιχεία:

  1. 75% πληρότητα, μπορούν να έχουν οι χώροι που απολαμβάνουμε τις ταινίες μας συντροφιά με μία γρανίτα και την ευωδιά από γιασεμί και νυχτολούλουδο.
  2. Τη γρανίτα και το pop corn μας θα μπορούμε να τα απολαύσουμε όποτε θέλουμε (πριν ή οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ταινίας) ούτως ώστε να προσέρχεται ο καθένας σε διαφορετικό χρόνο στο κυλικείο και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Προτείνεται όμως να μην πραγματοποιείται διάλειμμα.
  3. Οι καρέκλες πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένες ώστε ανά δύο να δημιουργείται ένα κενό.
  4. Όλες οι επιφάνειες, είτε βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο (π.χ. τουαλέτες και πόμολα) είτε στον εξωτερικό (π.χ. τραπεζάκια) θα πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση.
  5. Θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό διάλλειμα.
  6. Θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου, τόσο στην ουρά κατά την είσοδο και την έξοδο, όσο και στα εισιτήρια ή στο κυλικείο.
  7. Καλό θα ήταν να προβείς σε προαγορά εισιτηρίου (όπου αυτό είναι δυνατό) ώστε να αποφύγεις τη συγκέντρωση με πολύ κόσμο στον γκισέ του ταμείου.
  8. Ιδανικά, προτίμησε τις POS ανέπαφες συναλλαγές και χρησιμοποίησε κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα yellow, για ακόμα μεγαλύτερο όφελος!
Θερινοί παντού… μέχρι και στο αυτοκίνητο!

Ο θερινός κινηματογράφος πρωτοεμφανίστηκε το 1916 (κάποιοι λένε ότι την πρωτιά είχε η Αυστραλία ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ο πρώτος θερινός κινηματογράφος ήταν στο Βερολίνο), ενώ το φημισμένο drive-in εξ Αμερικής μας συστήθηκε στα 50’s από την μακρινή ήπειρο και είχε μεγάλους φαν. Αυτή την Αμερικανική εφεύρεση επανάφερε η ελληνική ευρηματικότητα σε καιρούς που απαιτούν αποστάσεις και δημιουργική σκέψη! Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι η Αθήνα αποκτά τα δικά της Drive-Ins! H Γλυφάδα, ο Λόφος του Λυκαβηττού, το Χαϊδάρι και η Αθήνα φιλοξενούν drive in χώρους για σινεμά και όχι μόνο! Ανακάλυψέ τους και σού εγγυόμαστε ότι αν απολαύσεις μία φορά ταινία από την άνεση του οχήματός σου… θα θέλεις να το ξανακάνεις!


Τι άλλο παίζει;

Τώρα, που γνωρίζεις τα βασικά, μένει μόνο να οργανώσεις την έξοδό σου! Και ο καλύτερος σύμμαχος είναι ο προγραμματισμός και το yellowday! Ανακάλυψε τις προσφορές του yellowday για εισιτήρια σε θερινούς κινηματογράφους, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκηκαι κλείσε εισιτήριο με ασφάλεια και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις!
Top