Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών!
Το yellowday σού προτείνει

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και, εκτός από τους στολισμένους δρόμους και τις βιτρίνες των καταστημάτων, αυτό που μας βάζει για τα καλά στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα των γιορτών είναι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια βέβαια υπάρχουν πολλά. Πάρα πολλά θα έλεγε κανείς. Και κάθε χρόνο προστίθενται σε αυτά και νέα, καθώς και οι πλέον καταξιωμένοι και «ποιοτικοί» καλλιτέχνες δεν διστάζουν να ηχογραφήσουν νέα ή διασκευές κλασικών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, με πωλήσεις διόλου ευκαταφρόνητες!

Υπάρχει όμως ένα τραγούδι που ξεχωρίζει. Ένα τραγούδι με μεγάλο παρελθόν και, από ότι φαίνεται, με μεγάλο μέλλον, που κατέχει όχι μόνο το ρεκόρ πωλήσεων σε όλο τον κόσμο αλλά και το ρεκόρ εκτελέσεων από διαφορετικούς -πραγματικά πολύ διαφορετικούς- καλλιτέχνες. 

Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι;

Είναι το τραγούδι που ουσιαστικά καθιέρωσε τα χριστουγεννιάτικα (μη παιδικά) τραγούδια ανά τον κόσμο και άνοιξε τον δρόμο σε έναν χρυσό, εμπορικά, τομέα της μουσικής βιομηχανίας.

Είναι το τραγούδι που κατέχει το ρεκόρ ηχογραφήσεων με περισσότερες από 500 ηχογραφημένες εκτελέσεις σε διάφορες γλώσσες.

Είναι ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι που οι πωλήσεις της Original εκτέλεσης ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ένα κομμάτι που όχι μόνο έχει τραγουδηθεί, αλλά έχει συμπεριληφθεί σε άλμπουμ των μεγαλύτερων ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Το τραγούδι που ενώνει την Taylor Swift με τον Frank Sinatra και τους Drifters με τους Beach Boys. Η ζωντανή απόδειξη ότι η μουσική πράγματι ενώνει!

Αν δεν το έχεις ήδη καταλάβει μιλάμε για το White Christmas του Irving Berlin και μη βιαστείς να αναφωνήσεις, γιατί εδώ θα βρεις εκτελέσεις που όχι απλώς δεν φανταζόσουν, αλλά που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις την όποια άποψη έχεις για τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ίσως και για ορισμένους καλλιτέχνες!

Η original εκτέλεση του τραγουδιού ανήκει στον Bing Crosby

Ακούγοντάς το, λοιπόν, σίγουρα θα μπορείς να φανταστείς τον Frank Sinatra και τον Nils Armstrong να το τραγουδούν, αλλά και τον Elvis Prisley να το ερμηνεύει με τον δικό του αυθεντικό τρόπο και να το ηχογραφεί για να το συμπεριλάβει στο άλμπουμ του Elvis' Christmas Album.

Και σίγουρα θα μπορείς να καταλάβεις γιατί και φωνές όπως της Barbara Streisand της Bette Midler ή της Ella Fitzgerald (σε μία πιο jazz εκδοχή) θα ταίριαζαν απόλυτα στο ύφος του συγκεκριμένου τραγουδιού.

Αυτό που ίσως δεν περίμενες είναι η εκτέλεσή του από έναν εκπρόσωπο της punk...


Ή και της ρέγκε:


Και τι έχεις να πεις γι’ αυτό;


Αν ακόμα πιστεύεις ότι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι ολίγον γλυκανάλατα, άκου και αυτό:


Η λίστα είναι μεγάλη και, εκτός από όσους έχουν ήδη αναφερθεί, περιλαμβάνει ονόματα (κατά χρονολογική σειρά εκτέλεσης) όπως: The Supremes, Dean Martin, Tony Benett, Boney M., Kenny Rogers & Dolly Parton, Neil Diamont, New Kids on the Block, Aaron Neville, Destiny's Child, Crash Test Dummies, Michael Bublé, Neil Sedaka, Andrea Bocelli, Sheryl Crow, Lady Gaga, Rod Stewart, Bad Religion, Kelly Clarkson, Leona Lewis, Laura Pausini μέχρι αυτό της Gwen Stefani που έχει συμπεριλάβει το τραγούδι White Christmas στο άλμπουμ της You Make it Feel like Christmas που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.

Εσύ ποια εκτέλεση προτιμάς;

Top